فواید خمیربازی برای کودکان
خمیربازی یکی ازبهترین و پرطرفدارترین بازی ها برای رشد و پرورش کودکان است. کودکان دقیقا بعد ازسنی که (معمولا پایان دوسالگی) اشیاء را برای شناسایی به داخل دهان خود می برند می توانند از این بازی بهره ببرند واما درست است که خمیربازی کثیف بازی زیادی دارد به دلیل اینکه بچه ها به فرش یا لباس یا وسایل منزل می چسبانند اما وقتی با فواید زیاد این بازی آشنا شوید سعی می کنید از این بازی هرچه بیشتربرای رشد فرزندتان بهره ببرید و ما دراین مقاله شما را با مورد از فواید این بازی آشنا می کنیم:
1- تقویت مهارت های دست
کودک شما وقتی که خمیر را ورز می دهد می غلتاند از دستان کوچکش استفاده می کند و درحقیقت ماهیچه های ظریف دستانش را تقویت می کند که می توانند کمک مهمی برای به دست گرفتن مداد درآینده برای آنها باشد علاوه برآن هماهنگی بین عضلات دست و چشم او را نیز به همراه دارد
2- خمیربازی وسیله ای برای رشد و پرورش خلاقیت کودکان
کودک با خمیری که در اختیاردارد می تواند اشکال مختلفی که درذهن او وجود دارد را بسازد هرآنچه که تاکنون دیده به همان شکلی که در ذهنش هست را می تواند ازطریق خمیر با رنگ های گوناگون پیاده سازی کند و خلاقانه به دنبال ساختن چیزهای جدید باشند و این می تواند به رشد تفکرخلاق کودک کمک زیادی کند.
3- کاهش استرس به وسیله خمیربازی
در میان انواع بازیهای دستی، خمیر بازی نقش منحصربهفردی در کاهش تنشها، آشفتگیهای ذهنی، تخلیهی انرژی مازاد، افزایش تمرکز و بروز احساسات ایفا میکند. وقتی کودک سعی می کند که خمیر را ورز بدهد ویا شکل ها نامفهوم با آنها بسازد درحقیقت به این مهم دست یافته است بنابراین از این بازی می توان برای کودکانی که دچار بیش فعالی هم هستند بهره برد و به درمان آنها کمک کرد.
4- خمیربازی وسیله ای کمک آموزشی
از خمیربازی می توان برای آموزش و ساخت رنگ ها همچنین برای آموزش الفبا و اعداد استفاده کرد وچون با تخلیه انرژی و بازی همراه است آموزش سریع تری را به دنبال خواهد داشت.
5- خمیربازی و تقویت مهارت های ارتباطی و اجتماعی
وقتی کودکتان با شما یا همبازی هایش مشغول ساختن و بازی با خمیربازیست در حقیقت با دیگران وارد تعامل شده است و در نتیجه به بهبود و تقویت مهارت های ارتباطی گفتاری یا کلامی اش کمک کرده است.
6- تقویت توجه و تمرکز و بهره هوشی
کودک با با خمیربازی و ساخت اشکال از این طریق به حل مسئله می پردازد و این طریق قوه تفکر و حس عمقی را تقویت می کنند با ساختن و بازی با خمیر در حقیقت به تقویت هوش دیداری فضایی خود کمک کرده اند.
7- تقویت مهارت ها و مفاهیم ریاضی با خمیر
کودک با چند تکه کردن خمیر و ساختن اشکال با مفاهیم کمتر بیشتر و کوچکتر بزرگتر و تعداد و مفاهیم دیگر در ریاضی که پیش نیاز و مفاهیم پایه در ریاضی هستند کمک کرده اند. همچینن ساخت اشکال هندسی و آموزش های دیگر ریاضی را هم در همین حیطه می توانیم قرار دهیم.